AQ

Bymarka 21

AQ Bymarka 21 er et 21 kilometer langt terrengløp med samlet stigning på rundt 600 meter. Start og målgang er ved Aquarama i Kristiansand sentrum. Underlaget fordeler seg med 4km asfalt, 6km grus/kjerrevei og 11km teknisk sti. Løypa er teknisk krevende og tar deg med på en rundtur i Bymarka i motsols retning i store deler av merket turløype “Bymarka rundt” med avsluttning ned trappene til Ravnedalen og via Baneheia tilbake til byen.

Starttidspunkt 12:00.

Verdt å vite

Påmelding
Periode
Pris
15.11.2023 - 31.12.2023
300,-
01.01.2024 - 31.03.2024
400,-
01.04.2024 - 13.04.2024
500,-

Følgende er inkludert i deltageravgiften:
Tidtaging, drikke/mat-stasjoner underveis samt varmt måltid i mål.

Det gis ingen refusjon ved avmelding, men du kan din plass til andre gratis fram til og med 31.03.2024 og mot en endringsavgift på 100,- de siste 14 dager før start.

Alle deltagere er pliktig i alle norske mosjonsarrangement å løse lisens. Dette legges automatisk på ved påmelding hvis du ikke har helårslisens. For mer informasjon om lisens, se NIF sine nettsider.

Løypa

GPX-spor

Løypebeskrivelse

Løypen starter på hardt underlag fra start ved Aquarama og langs elvebredden til vi tar opp i Baneheia etter rundt 2 kilometer. Vi følger de gruslagte småstiene i Baneheia opp via Svarttjønn til Fant Olsens stykke. En liten svipptur innom teknisk sti på kollen nordover, før turen går innom Bånetjønn og ned bak sykehuset som passeres etter drøye 5 kilometer. Derifra følger vi teknisk sti motsols i blåmerket «Bymarka rundt» fram til Ravneheia hvor vi tar ned trappene til Ravnedalen etter 15 kilometer. Derfra er det grusunderlag på ruta opp rundt Bånetjønn og ned til småstiene i Baneheia hvor vi er innom brannvakta til vi forlater Baneheia der vi kom inn. Til slutt følger du dine egne spor de resterende 2 flate kilometer langs elvebredden på hardt underlag til mål på gresset ved bystranda.

Startnummer

Startnummer skal festes uten å brettes synlig på framsiden av kroppen. Hele startnummeret skal være synlig under hele løpet.

Merking

Løypene vil være godt merket med merkebånd, skilt og bukker. Det er hverken behov for kart eller kompass eller kjennskap til løypene på forhånd. Det kan uansett være lurt å laste inn løypens .gpx fil hvis du har en klokke som støtter dette for sikkerhets skyld. Har du løpt mer enn 200m uten å se et merke, snu og gå tilbake til siste merke. Løpere plikter å følge merket løype og ferdsel utenfor oppmerket løype kan medføre diskvalifikasjon.

Påkrevd utstyr

Det vil ikke være drikkekopper på drikkestasjonene, så hvis du ønsker drikke må du medbringe egen kopp eller flaske for påfylling.

Det er ingen påkrevd utstyr, men det kan være fornuftig å ha med bekledning etter værforbeholdene samt mat og drikke til periodene mellom sjekkpunktet.

Brutt

Deltager som må bryte løpet, må informere løpsleder om dette snarest på telefon 958 36 581. Vi vil prøve å være behjelpelig med transport hvis dette er praktisk mulig.