25. august 2016

AQ Bymarka 21

AQ Bymarka 21 er et 21 kilometer langt terrengløp med samlet stigning på rundt 600 meter. Start og målgang er ved Aquarama i Kristiansand sentrum. Underlaget fordeler seg med 4km asfalt, 6km grus/kjerrevei og 10km teknisk sti. Løypa er teknisk krevende og tar deg med på en rundtur i Bymarka i motsols retning i store deler av merket turløype «Bymarka rundt» med avsluttning ned trappene til Ravnedalen og via Baneheia tilbake til byen.

Starttidspunkt er 12:00

 

Påmelding kan gjøres her

 

Periode Pris
1.10.2018 – 31.12.2018 300,-
1.1.2019 – 14.4.2019 400,-
15.4.2018 – 26.4.2019 500,-

Følgende er inkludert i deltageravgiften: Drikke/mat-stasjoner underveis, varmt måltid i mål, deltagerpremie (gjelder de 300 første påmeldte), goodie-bag.

Ved avmelding innen 14.04.2019 refunderes 200,-
Du kan også overdra din plass til andre mot en endringsavgift på 50,-

 

Alle deltagere er pliktig i alle norske mosjonsarrangement å løse lisens. For mer informasjon om lisens, se NIF sine nettsider.

Filer til nedlasting DRIKKELøypeprofil DRIKKEGPX-spor
Løypen starter på hardt underlag fra start ved Aquarama og langs elvebredden til vi tar opp i Baneheia etter rundt 2 kilometer. Vi følger de gruslagte småstiene i Baneheia opp via Bånetjønn og ned bak sykehuset som passeres etter knappe 5 kilometer. Derifra følger vi teknisk sti motsols i blåmerket «Bymarka rundt» fram til Ravneheia hvor vi tar ned trappene til Ravnedalen etter 14 kilometer. Derfra er det grusunderlag på ruta opp rundt Bånetjønn og ned til småstiene i Baneheia hvor vi er innom brannvakta til vi forlater Baneheia der vi kom inn. Til slutt følger du dine egne spor de resterende 2 flate kilometer langs elvebredden på hardt underlag til mål på gresset ved bystranda.

Følgende servicepunkter finner du langs ruten. 

KM Sted Fasiliteter Annet
4,5 Bånetjønn DRIKKEMAT  
9,7 Gangdalen DRIKKE  
15,9 Bånetjønn DRIKKEMAT  
Mål Aquarama DRIKKEMATDUSJDO
DRIKKE Vann (vann, Squeezy sportsdrikke og saft) 
MAT Mat (cola, frukt og snacks)
DO Toalett 
DUSJ Dusj/garderobe 
Parkering

I mål vil det i tillegg serveres et varmt måltid (også glutenfri/vegar alternativ).

Startnummeret skal festes uten å brettes synlig på framsiden. Hele startnummeret skal være synlig under hele løpet.

Løypene vil være godt merket med merkebånd, skilt og bukker. Det er hverken behov for kart eller kompass eller kjennskap til løypene på forhånd. Har du løpt mer enn 200m uten å se et merke, snu og gå tilbake til siste merke. Løpere plikter å følge merket løype og ferdsel utenfor oppmerket løype kan medføre diskvalifikasjon.

Det er ingen krav til utstyr i denne løypen, men det kan være fornuftig å ha med en mobiltelefon og eventuelt bekledning etter værforbeholdene.

Hvis du planlegger å gå turen anbefaler vi at du har med ektra mat og drikke.

Det er satt en maksimal tid på 8 timer. Dette er for å sikre at alle løpere er i mål før det blir mørkt.

Deltagere som må bryte løpet, må informere løpsleder om dette snarest på telefon 958 36 581. Vi vil prøve å være behjelpelig med transport kun dersom dette er praktisk mulig.