25. august 2016

AQ Bymarka 21

AQ Bymarka 21 er et 21 kilometer langt terrengløp med samlet stigning på rundt 600 meter. Start og målgang er ved Aquarama i Kristiansand sentrum. Underlaget fordeler seg med 4km asfalt, 6km grus/kjerrevei og 11km teknisk sti. Løypa er teknisk krevende og tar deg med på en rundtur i Bymarka i motsols retning i store deler av merket turløype “Bymarka rundt” med avsluttning ned trappene til Ravnedalen og via Baneheia tilbake til byen.

Starttidspunkt er 12:00 men kan bli endret etter gjeldende retningslinjer på løpsdagen.

NB! Vi har i 2021 satt et deltagertak på 200. Hvis gjeldende retningslinjer endres før løpsdagen kan det være vi åpner for flere deltagere.

Påmelding kan gjøres her

Periode Pris
01.01.2021 – 31.03.2021 300,-
01.04.2021 – 11.04.2021 500,-
12.04.2021 – 17.04.2021 600,-

Følgende er inkludert i deltageravgiften: Drikke/mat-stasjoner underveis, varmt måltid i mål samt deltagerpremie. Merk at restriksjoner på løpsdagen kan gjøre at tilbudet må tilpasses på løpsdagen.

Ingen refusjon gis ved avmelding. Du kan selv endre navn på din påmelding gratis fram til 01.04.2021. Etter dette vil en endring av navn kunne gjøres mot en endringsavgift på 100,- Det er strengt forbud å løpe med et startnummer som ikke registrert i ditt navn.

Alle deltagere er pliktig i alle norske mosjonsarrangement å løse lisens. For mer informasjon om lisens, se NIF sine nettsider.

Filer til nedlasting DRIKKELøypeprofil DRIKKEGPX-spor
Løypen starter på hardt underlag fra start ved Aquarama og langs elvebredden til vi tar opp i Baneheia etter rundt 2 kilometer. Vi følger de gruslagte småstiene i Baneheia opp via Svarttjønn til Fant Olsens stykke. En liten svipptur innom teknisk sti på kollen nordover, før turen går innom Bånetjønn og ned bak sykehuset som passeres etter drøye 5 kilometer. Derifra følger vi teknisk sti motsols i blåmerket «Bymarka rundt» fram til Ravneheia hvor vi tar ned trappene til Ravnedalen etter 15 kilometer. Derfra er det grusunderlag på ruta opp rundt Bånetjønn og ned til småstiene i Baneheia hvor vi er innom brannvakta til vi forlater Baneheia der vi kom inn. Til slutt følger du dine egne spor de resterende 2 flate kilometer langs elvebredden på hardt underlag til mål på gresset ved bystranda.

Følgende servicepunkter finner du langs ruten.

KM Sted Fasiliteter Annet
5,2 Sykehuset DRIKKE
9,8 Gangdalen DRIKKE
15,2 Ravnedalen DRIKKEMAT
Mål Aquarama DRIKKEMATDUSJDO
DRIKKE Vann (vann, Squeezy sportsdrikke og saft)
MAT Mat (cola, frukt og snacks)
DO Toalett
DUSJ Dusj/garderobe
Parkering

I mål vil det i tillegg serveres et varmt måltid (også glutenfri/vegar alternativ).

Startnummeret skal festes uten å brettes synlig på framsiden. Hele startnummeret skal være synlig under hele løpet.

Løypene vil være godt merket med merkebånd, skilt og bukker. Det er hverken behov for kart eller kompass eller kjennskap til løypene på forhånd. Har du løpt mer enn 200m uten å se et merke, snu og gå tilbake til siste merke. Løpere plikter å følge merket løype og ferdsel utenfor oppmerket løype kan medføre diskvalifikasjon.

Det er ingen krav til utstyr i denne løypen, men det kan være fornuftig å ha med en mobiltelefon og eventuelt bekledning etter værforbeholdene.

Hvis du planlegger å gå turen anbefaler vi at du har med ektra mat og drikke.

Det er satt en maksimal tid på 8 timer. Dette er for å sikre at alle løpere er i mål før det blir mørkt.

Deltagere som må bryte løpet, må informere løpsleder om dette snarest på telefon 958 36 581. Vi vil prøve å være behjelpelig med transport kun dersom dette er praktisk mulig.